20.01.2021
2020. gads Kārķu tautas namā

"Pat ārkārtējās situācijas speltē gudrais ir pacietīgs. Vienalga, vai tā ir smaga slimība, dabas katastrofa vai dusmu lēkme, viņš skaidri zina, ka pēc uzliesmojuma nāks sadzīšana” – šos austrumu filozofa Dena Mindao vārdus varētu attiecināt arī uz pašreizējo situāciju tautas nama pašdarbības kolektīvu dzīvē.  Lai arī kājas dīžājas, prātā nāk dažādas melodijas, kavējamies atmiņās, tomēr vairāk domājam par to brīdi, kad atkal varēsim sanākt kopā un darboties bez ierobežojumiem.

 

Aizvadītā sezona, kaut arī darbošanās ziņā īsa, tomēr bija visai raiba: SDK “ Lustiņdancis” ar priekšnesumiem viesojas Grundzālē, Limbažos, Ainažos, piedalās raidījuma “Tas notika šeit” noslēguma koncertā un kopā ar draugu kolektīviem nosvin 5 gadu jubileju; senioru deju grupa “Vēl ziedam” uzstājas Rūjienā un pašu mājās ar Labdarības koncertu atzīmē savas pastāvēšanas 10-gadi; VPDK “Medneši” dejo Ēvelē; amatierteātris “Strops” iestudē lugu “Mūsu pagastā vīrusu nav”; kapela “ Senās skaņās”  piedalās raidījuma “ as notika šeit” ierakstos un noslēguma koncertā; vokālie ansambļi gatavojas koncertiem, kurus atceļ; noskatāmies 4 teātru viesizrādes; aplūkojam 5 jauno mākslinieku izstādes kamīnzālē; pagasta rokdarbnieces savus darinājumus apvieno izstādē “Palikām mājās”. Šāda izstāde vienmēr atklāj ko jaunu. Šoreiz – Veras Košeļas tamborētie darbi un Aijas Supes radošie darbi no diegiem un vienreizlietojamiem materiāliem. Arī šogad, tuvojoties vasarai, tautas namā tiks veidota kārķēniešu rokdarbu izstāde, tāpēc aicinām “ mājsēdes” laikā radoši padarboties. Pagasta audējas šogad ieplānojušas noaust paklājus soliņiem Dabas koncertzālē, lai ērtāka sēdēšana, un aicina piebiedroties audēju pulciņam ikvienu, kuram ir interese, protams, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus attiecīgajā laika posmā.

 

Turpinot darbu pašdarbības kolektīvos, ļoti gaidām mūsu pulkā gados jaunus dalībniekus, kuri vēlētos dejot tautas deju kolektīvā “ Medneši”, kā arī vokālajā ansamblī “ Džems”, kur notikusi dalībnieku maiņa, un vadītāja Līga Reņģe aicina jauniešus ne tikai dziedāt, bet arī apgūt vokālās dziedāšanas tehniku un prasmi pārvaldīt savu balsi.

 

Gaidot Kārķu tautas nama jubileju 2023. gadā, mēs vēlamies apkopot materiālus par tautas nama vēsturi. Lielu darbu šai jomā ir paveikusi pagasta bibliotekāre Inga Bāliņa, tomēr aicinām iedzīvotājus, pāršķirstot mājās foto albumus, atlasīt fotogrāfijas, kas saistītas ar tautas nama un pašdarbības kolektīvu dzīvi, un nogādāt tās skenēšanai tautas namā vai ieskenētas nosūtīt uz e-pastu: karkitn@valka.lv

 

Lai visiem darbīgs, veselīgs un jaunu ideju pilns 2021. gads!

 

Informāciju sagatavoja:

Dace Pieče,

Kārķu tautas nama vadītāja

 

Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.