25.04.2014
Robežtirgū gaļas un desu festivāla žūriju vadīs Raimonds Zommers

Jau pavisam drīz 12. Lielais labdarības robežtirgus, kas šogad notiks 10.maijā uz Latvijas – Igaunijas robežas – dvīņu pilsētās Valkā un Valgā. Pirmo reizi pasākuma vēsturē notiks konkurss gaļas ražotājiem jeb „1.Starptautiskais gaļas un desu festivāls”. Festivāla žūriju vadīs un gardos izstrādājumus vērtēs raidījuma “Mūsdienu Latvijas garša” šefpavāru supersezonas uzvarētājs un restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs Raimonds Zommers.

 

Konkurss norisināsies trīs kategorijās - atsevišķi tiks vērtēti uzņēmumi, kas ražo gaļas izstrādājumus, mājražotāji, kā arī amatieri. Arī apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ražotāju piedāvātos izstrādājumus. Festivālā noteiks laureātus un pasniegs apbalvojumus šādās nominācijās – „Gardākā” un „Cēlākā”. Vēl ir iespējams savu dalību konkursam pieteikt, zvanot pa telefonu 26488684 Sniedzei Ragžei vai rakstot uz e-pastu sniedze[punkts]ragze[uz]valka[punkts]lv. Jau tradicionāli Robežtirgus ideja un mērķis ir labdarība. Līdzekļi par tirdzniecības vietu nomu un loteriju tiek atvēlēti kādam konkrētam mērķim. Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji un pārstāvji vienojās šī gada tirgus ieņēmumus ieguldīt unikālu šūpoļu uzstādīšanā uz Valkas – Valgas robežas. Šūpojoties būs iespēja vienlaicīgi pabūt divās valstīs. Atzīmējot abu valstu 10 gadu iestāšanos Eiropas Savienībā, pasākumā piedalīsies arī pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Igaunijā. Arī šogad apmeklētājus iepriecinās daudzveidīga kultūras programma – uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Būs sporta aktivitātes, loterija. Pasākuma vadītāji programmu pieteiks gan latviešu, gan igauņu valodā. Vakara noslēgumā zaļumballe ar grupu “Emburgas zēni”.

Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.