02.03.2015
Kūku konkursā meistarklasi rādīs Jānis un Maija Kairi

7.martā plkst. 11.00 Valkas pilsētas kultūras namā norisināsies 2.Kūku konkurss. Līdz 5.martam kūku un toršu cepēji vēl var pieteikt dalību konkursā.

 

Viens no nosacījumiem - tortes vai kūkas svaram jāsasniedz četri kilogrami (taču var būt, piemēram, četras 1 kilogramu smagas tortes). Šī gada tēma – kāzu tortes. Organizatori aicina pieiet tēmai radoši un variēt – jo kāzu tortes var būt gan saldas, gan sāļas, kāzu tortes godā var būt visdažādākie konditorejas izstrādājumi – tikai jāļauj vaļa fantāzijai! Kāzas var būt ļoti dažādas, tieši tikpat dažādas ir kāzu tortes un kūkas!

 

Konkursa dalībniekus vērtēs žūrija septiņās nominācijās – ziemeļnieciskākā, romantiskākā, oriģinālākā, klasiskākā, veselīgākā, poētiskākā un mākslinieciskākā.

 

Konkursa dalībniekiem dienas otrajā pusē būs iespēja apmeklēt meistarklasi pie Jāņa un Maijas Kairiem.

 

Maija ir ieguvusi titulu Latvijas gada konditors 2004., 2005. un 2006 gadā . Viņa ir Pavāru kluba valdes locekle, viena no konkursa Latvijas gada konditors organizatorēm. Vada kafejnīcu “Kūkotava”.

 

Ar Jāni Kairi kūku konkursa dalībnieki iepazinās jau pērn. Jānis Kairis ieguvis Latvijas gada konditora titulu 2004. un 2014. gadā (2 vieta). Jānis ir vecākais konditors viesnīcas “Tallink” restorānā “Elements”. Abi kopā vada meistarklases un seminārus.

 

7.martā Maija un Jānis rādīs, kā pagatavojami makarūni, cukura mežģīnes ar speciālo mastiku, mafini kā kapkeiki un šokolādes trifeles.

 

Visi laipni gaidīti uz kūku konkursu, būs gardo kūku un toršu degustācija, kafija un pozitīva atmosfēra!

 

 Šogad īpašu balvu piešķirs arī par vizuāli visskaistāk noformēto torti!

 

 Biļešu cenas būs ļoti draudzīgas – 1,50 personai, savukārt ģimenes biļetes cena – 3 eiro.

 

 Pieteikt dalību konkursā var zvanot uz tālruni – 26488684 (Valkas novada domes Kooperācijas speciāliste Sniedze Ragže).

 

 Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.