22.02.2021
2021. gada 5. jūnijā notiks pašvaldību vēlēšanas

Šī gada pašvaldību vēlēšanas norisināsies saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu un tiks organizētas jaunajās pašvaldību teritorijās. Valkas novads saglabāsies esošajā teritorijā un par vēlēšanu apgabalu ir noteikta Valkas pilsēta un Ērģemes pagasts, Kārķu pagasts, Valkas pagasts, Vijciema pagasts, Zvārtavas pagasts.

 

Valkas novadā darbosies 7 vēlēšanu iecirkņi, mainīta ir iecirkņa nr. 885 atrašanās adreses – šogad tas no Valkas Mākslas skolas pārcelsies uz J.Cimzes Valkas Mūzikas skolu Semināra ielā 25.

 

Vēlēšanu iecirkņi darbu uzsāks ar iepriekšējā balsošanu pirmdienā, 31.maijā no pulksten 16.00 līdz 20.00, ceturtdienā, 3.jūnijā no pulksten 9.00 līdz 16.00, piektdienā, 4.jūnijā no pulksten 13.00 līdz 20.00. Vēlēšanu dienā, sestdienā, iecirkņi būs atvērti no plksten 7.00 līdz 20.00.

 

Jaunums šajā vēlēšanās būs iespēja savā vēlēšanu apgabalā nobalsot jebkurā iecirknī. Ierodoties vēlēšanu iecirknī tiks pārbaudīts vai vēlētājs drīkst balsot un tad piereģistrēts vēlēšanu materiālu saņemšanai.

 

Šogad ir paredzēta iespēja nobalsot pa pastu tiem vēlētējiem, kuri atrodas ārzemēs. Ārzemēs dzīvojošajie vēlētāji pasta balsošanai pieteikties varēs no 27. marta līdz 24. aprīlim, aizpildot vai iesniedzot pieteikumu izmantojot vienu no iespējām:

 

  • Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumu
  • Latvijas Republikas vēstniecībās vai pārstāvniecībās, ierodoties personiski vai nosūtot pieteikumu pa pastu
  • Centrālajai vēlēšanu komisijai.

 

Vēlēšanu sagatavošanas kalendārā tuvākā aktuālā darbība ir kandidātu sarakstu iesniegšana no 17. marta līdz 6. aprīlim, un tas ir ātrāk nekā iepriekšējās vēlēšanās.

 

Šajās pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu sarakstus drīkstēs iesniegt tikai politiskās partijas vai to apvienības. Kandidātu sarakstu sagatavošanai un iesniegšanai jāizmanto likumā paredzētā elektroniskā vide. Valkas novadā kandidātu saraksta veidotāja piekļuvi pēc 8. marta varēs pieprasīt Valkas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam Rolandam Rastakam (Rolands.Rastaks@valka.lv, 25779961).

 

22. martā tiks sagatavots Vēlētāju reģistrs un katram vēlēšanu apgabalam noteikts vēlētāju saraksts atbilstoši vēlētāja deklarētajai adresei 7. martā. No 27. marta līdz 27. maijam vēlētāji var mainīt vēlēšanu apgabalu, ja vēlas balsot tajā pašvaldībā, kur viņiem pieder reģistrēts nekustamais īpašums. Mainīt vēlēšanu apgabalu vēlētājs var personīgi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā vai iesniedzot iesniegumu jebkurai pašvaldībai vai tās dzīvesvietas deklarēšanas iestādei.

 

No 6. aprīļa līdz 26. aprīlim pašvaldības vēlēšanu komisijai jāizveido vēlēšanu iecirkņa komisijas. Darbam iecirkņa komisijā var pieteikties vēlētājs, kurš atbilst likumā noteiktajām prasībām.

 

2021. gada pašvaldību vēlēšanas norisināsies apstākļos kad būs jāievēro epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Par konkrētiem pasākumiem un vēlēšanu norisi aktuālā  informācija būs maija mēnesī.

 

Vairāk informācijas  www.cvk.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Rolands Rastaks, 25779961

Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.