25.05.2015
2014.gadā dzimušajiem bērniem dāvina sudraba karotītes

16. maijā Valkas pilsētas kultūras namā notika novada pašvaldības pirmoreiz rīkotais Starptautiskajai ģimenes dienai veltītais jaundzimušo godināšanas pasākums, kurā sveica 68 pagājušā gadā dzimušos mazuļus – 33 meitenītes un 35 zēnus, kuri deklarēti Valkas novadā.

Katram jaundzimušajam goda kūmas – Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Māra Zeltiņa pasniedz sudraba karotīti ar novada ģerboni, iegravētu bērniņa vārdu un gada skaitli – 2014.

Valkas novada pašvaldības vadītājs savā uzrunā uzsvēra, ka katrs novadā piedzimis bērns ir svētki un vēlēja visiem augt lieliem, veseliem un gudriem saviem mīļajiem un Valkas novadam par prieku!

Skaistās karotītes, kas speciāli šim pasākumam tika gatavotas Tallinas juvelieru fabrikā JUVEEL, ir no 925. proves sudraba. Ceram, ka tās vienmēr atgādinās ģimenēm , ka mazo cilvēciņu dzīves lielais ceļš sākās Valkas novadā!

Pasākumu kuplināja mazie dziedātāji – Valkas novada mazo vokālistu konkursu “Cālis” un “Visi putni skaisti dzied” labākie dalībnieki.

Pirmo reizi tika tapa “vēsturiska” kopbilde- visi 2014. gadā dzimušie novada bērni ar saviem vecākiem! Šī un citas pasākuma skaistās fotogrāfijas vienu mēnesi apskatāmas un lejuplādējamas adresē: http://foto.inbox.lv/aigarsozolkalnos/Beernu-riits-Valkaa-16-05-2015

Manuprāt, pasākums bija sirsnīgs,  jauks un kupli apmeklēts! Jauks bija arī skats, kad mazo svētku dalībnieku ratiņi ar tiem piesietajiem gaišzilajiem un rozā hēlija baloniem pēc pasākuma izbrauca no ratiņu stāvlaukuma, kas bija iekārtots pie kultūras nama – tas radīja iespaidu par īstu demogrāfisko sprādzienu novadā!

Atgādinu, ka tās ģimenes, kuras kaut kādu iemeslu dēļ nevarēja ierasties svētkos, aicinātas saņemt sudraba karotītes Valkas novada Dzimtsarakstu nodaļā.

Teksts: Māra Zeltiņa

Foto: Aigars Pandalons

2014.gadā dzimušajiem bērniem dāvina sudraba karotītes
Rakstam vēl nav pievienoti komentāri.